Wie zijn wij?

Mario en zijn broer Aldo Franchi namen in 1976 het transportbedrijf Frisaye over. Gestart met slechts drie vrachtwagens, groeide het bedrijf op korte termijn onder hun leiding uit tot een logistieke organisatie met meer dan 180 vrachtwagens, 300 trailers en 450 containers.

Het leveren van kwalitatief hoogstaande logistieke diensten is de prioriteit. Vandaar dat een gemotiveerd team medewerkers elke dag zoekt naar de meest efficiënte transportoplossingen. Er wordt gewerkt met hoogstaande fleet-managementsystemen die het wagenpark, de chauffeurs en transportdiensten ondersteunen.

Uw goederen worden door Frisaye vervoerd binnen het Europees netwerk. Onze partners in België, Luxemburg, Italië en Slovakije garanderen een vlotte logistiek naar diverse landen waaronder voornamelijk de Benelux, Frankrijk, Italië, Duitsland en de Oostbloklanden.

Geschiedenis

Mario Franchi nam in 1976 het bedrijf over van Mijnheer Louis Frisaye. Het bedrijf kende op korte tijd een enorme groei waardoor besloten werd te verhuizen naar de industriezone “Ivoz-Ramet” te Flémalle.

In 1991 werd het transportbedrijf “Langevin” overgenomen. De nieuwe firma “Greg Transports s.a.” is sindsdien een feit.

Enkele jaren later besliste de familie Franchi te investeren in de oprichting van een derde bedrijf “FM logistics”.

Verdere investeringen leidden in 2004 tot de opening van een bureau in Slovakije en Bratislava. Hiernaast werden er ook heel wat nieuwe vrachtwagens aangekocht allen uitgerust met het fleetmanagement-systeem Transics.

Met meer dan 50 jaar ervaring blijft Transports Frisaye s.a. een vaste waarde in de transportsector. In de nabije toekomst wordt een relocatie van het bedrijf gepland. Een pand dat zal voorzien zijn van alle faciliteiten om steeds opnieuw kwalitatieve diensten aan haar klanten te kunnen bieden.

Kwaliteit

Om klanten tevreden te stellen moet kwaliteit geleverd worden. Frisaye hecht bijgevolg enorm veel belang aan het continu controleren van de kwaliteit van de dienstverlening. Door in te spelen op behoeften en verwachtingen van de klant, stelt Frisaye zich de kwaliteit van de dienstverlening voortdurend in vraag.

Frisaye is ISO 9001 gecertificeerd.

Milieu

Frisaye is zich bewust van de impact van een transportbedrijf op het milieu. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen werd beslist om enkele veranderingen door te voeren. Zo worden er onder andere trainingssessies georganiseerd voor chauffeurs om hen te leren zuiniger en minder vervuilend te rijden. De bedoeling is chauffeurs bewust te maken van het belang een positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving, het milieu en de eigen veiligheid.

Hiernaast heeft Transports Frisaye s.a. zich gespecialiseerd in multimodaal transport waardoor transport op de baan verminderd kan worden en bijgevolg minder vervuilt.

Ligging

De hoofdzetel van Frisaye is ideaal gelegen in Flémalle, nabij Luik.

Door de nabijheid van de Luikse luchthaven (Bierset) en de vlotte aansluiting op belangrijke autosnelwegen (E40,E313,E42,E25) en de rivier De Maas leent de vestiging van Transports Frisaye s.a. zich uitstekend voor transport naar de Benelux, Frankrijk, Italië en Duitsland.

De nauwe samenwerking met partners in Luxemburg, Slovakije en Italië garanderen ook een efficiënte logistiek naar andere landen.